Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Ağaçlandırma Projesi'nin sağladığı çok yönlü faydalar dikkate alınarak, bu yıl da Milli Ağaçlandırma Günü olan 11.11.2021  tarihinde yapılan fidan dikim etkinlikleri, 81 ilimiz ve yüzlerce ilçemizde olacak şekilde 1.000'e yakın farklı lokasyonda düzenlenmiş olup ilaveten, yurtdışından ülkemize davet edilen bakanlar ve uluslararası temsilcilerin de katılımıyla kutlanmıştır.

Bu yıl İlimiz merkezinde fidan dikim etkinlik alanı olarak Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsünde yer alan Kapalı Spor Salonu önü belirlenmiş olup söz konusu etkinlik kapsamında COVID-19 pandemisi tedbirlerine dikkat edilerek 11.11.2021 Perşembe günü saat 10:00'da bu alanda fidan dikimi gerçekleştirilmiştir.

Düzenlenen fidan dikim etkinliğe Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Orman Fakültesi öğretim üyelerimiz, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü öğretim görevlileri ve fakültemiz akademik ve idari personeli ve öğrencileri katılımıştır.