TÜBİTAK 4004–Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz  yürütücülüğünde lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik iklim değişikliği farkındalığı hakkında eğitim, bilimsel gezi, atölye, sergi, çalıştay ve fidan dikim etkinlikleri düzenlenecektir.

"İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi" projesi kapsamında lisans ve lisansüstü programlarda örgün eğitimlerine devam eden gençlerin, interaktif uygulamalarla iklim değişikliği konusunu çeşitli boyutlarıyla ele alarak konuya dair bilgi düzeylerini artırmak amaçlanmıştır. Böylece katılımcılar doğayı koruma ve doğa ile uyumlu yaşama bilinci kazanacak, çevre tüketiciliğinden çevre ile üretime geçecek, uzman eğitmenler ile birlikte kamu politikaları geliştirecek ve katılımcıların çevresel yaratıcılıkları ve merakları ile yerel, ulusal ya da uluslararası çevre çalışmalarında aktif görev alma dürtüleri uyandırılacaktır.

Yüz yüze gerçekleştirilecek olan eğitimlerde katılımcıların konaklama ve iaşe giderleri proje tarafından karşılanacak olup, katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Başvuru için aşağıda yer alan internet sitelerindeki çevrim içi başvuru formlarının belirtilen tarihlere kadar doldurulması gerekmektedir.

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim İçin:
Etkinlik web sitesi: https://iklim.kastamonu.edu.tr
Proje Koordinatörü: Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR