1992 yılında Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan “Kastamonu Orman Fakültesi”, 2006 yılında Kastamonu Üniversitesinin kurulmasıyla Kastamonu Üniversitesi’ne bağlanmış ve bu tarihten itibaren Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, lisans düzeyinde eğitimlerine Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümleri ile devam etmekte olup Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü henüz öğrenci alımına başlamamıştır. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimizin, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olan Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini gerçekleştirme imkanı bulunmaktadır.

Kastamonu Üniversitesinin Yükseköğretim Kurumu tarafından “Üniversitelerde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması” kapsamında “Ormancılık ve Tabiat Turizmi” sahasında ihtisaslaşan üniversite olarak belirlenmesi, fakültemizin önem düzeyini ve kendi alanındaki gücünü göstermektedir. Fakültemiz öğretim üyeleri bu kapsamda bilimsel çalışmalarına hızla devam ederken, fakültemiz öğrencileri de TUBİTAK, KÜBAP gibi kurumların sunmuş oldukları proje fırsatları ile bu süreçlere dâhil olmaktadırlar.

Fakültemiz bünyesindeki bölümlerimizin farklı ana bilim dallarına ait 8 adet laboratuvar bulunmaktadır. Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimiz, bu laboratuvarda çalışmalarını gerçekleştirebilmektedirler.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesine bağlı bölümlerde Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi ikili anlaşmalar kapsamında yurt içi ve yurt dışı üniversiteler ile öğrenci değişimleri yapılmaktadır. Fakültemiz öğrencileri bu programlar kapsamındaki imkânlardan yararlanırken ayrıca yine yurt dışındaki yahut yurt içindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler fakültemizde öğrenimlerine devam edebilmektedir.

Fakültemiz bilimsel yayıncılık faaliyetlerine Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi ile devam etmektedir. 2001 yılında kurulan dergimiz, ormancılık, odun bilimi & teknolojileri, yaban hayatı & yönetimi ile ilgili konuları içeren uluslararası hakemli bir bilimsel dergidir. Dergimiz, Web of Science veri tabanlarında ESCI kapsamında indekslenmektedir. Dileyen öğrencilerimiz akademik danışmalarının öncülüğünde yapmış oldukları çalışmalarını dergimizde yayınlama fırsatı bulabilmektedirler.