Sevgili Öğrenciler,
Kastamonu Üniversitesi Senatosu, 12 Eylül 2024 tarihinde yapılan toplantıda, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için ders başarı not değerlendirme sistemine ilişkin önemli bir karar almıştır. Senato'nun 12.09.2024 tarihli ve 2024/19-24 sayılı kararı gereğince, üniversitemiz 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında tüm derslerde "mutlak değerlendirme" sistemi kullanılacaktır.
Bu karar, Kastamonu Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin "Ders Başarı Notu" başlıklı 17'nci maddesi ve Kastamonu Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Ölçme, Değerlendirme Yönergesi’nin 5. maddesi uyarınca alınmıştır. Yönetmeliğe göre, derslerin hangi değerlendirme sistemi ile değerlendirileceği eğitim öğretim dönemi başlamadan önce Senato kararı ile belirlenmekte olup, dönem başladıktan sonra bu sistem değiştirilememektedir.
Bu kapsamda, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı boyunca tüm derslerde mutlak değerlendirme yöntemi uygulanacak olup, bu sisteme göre her öğrencinin başarı notu, ders sonunda aldığı puana göre belirlenecektir.
Bilgilerinize sunar, başarılı bir eğitim-öğretim dönemi dileriz.