ORMAN MÜHENDİSLİĞİ
ORMAN MÜHENDİSLİĞİ
Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü'nde yer alan Orman Fakültesi'nde bulunan Orman Mühendisliği Bölümü; 1992 yılından bugüne eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Kastamonu Orman Fakültesi bünyesinde kurulan bölüm, 2006 yılında Kastamonu Üniversitesi'nin kurulmasıyla Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi'ne bağlanmıştır. Eğitim-öğretime 1998 yılında başlanmış ve 2002 yılında ilk mezunlar verilmiştir. Kurulduğu günden bugüne kendi eğitim kadrosu ile öğrencilerini ormancılık alanında eğitmektedir.
Özgörevimiz (Misyonumuz)
Mevcut orman kaynaklarının korunması, çok yönlü faydalanma amaçlarına yönelik olarak planlanması ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde işletilmesi ile mümkün ölçüde ormanlık alanların genişletilmesine katkı sağlayacak çevreye duyarlı, özgüvenli ve özverili, yüksek bilgi birikimine sahip idealist orman mühendisleri yetiştirmektir.
Özgörümüz (Vizyonumuz)
Ormanların sunduğu ekonomik, ekolojik ve sosyo-kültürel tüm fayda ve hizmetlerin en yüksek düzeyde ve en iyi kalitede olması amacıyla, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışma faaliyetlerinde ihtisas alanında olduğu gibi ulusal ve uluslararası boyutta öncü ve istikrarlı bir bölüm olmaktır.
Eğitim Amaçları
EA1: Orman Mühendisliği alanında, ormanların çok amaçlı planlanması ve yönetimi ile ilgili düzenlemeler yapar; ormanların korunması, ıslahı, geliştirilmesi ve orman ekosistemlerinin sürdürülebilirliği yönünde karşılaşılan problemleri katılımcı yaklaşımla ve etik değerlere bağlı kalarak çözüme kavuşturur,
EA2: Temel mühendislik bilim ilke ve tekniklerini Orman Mühendisliği alanında uygular,
EA3: Orman Mühendisliği alanında verilen yetkiler dahilinde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında ulusal ve uluslararası düzeylerde görev yapar,
EA4: Orman Mühendisliği alanında ve ilişkili diğer alanlarda bireysel ya da takım çalışmasında yer alarak iş birliği yapar,
EA5: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı ve ilgili bilim dallarında lisansüstü çalışmalar yapar, bilimsel araştırma-geliştirme ve proje çalışmalarında görev alır, üniversitelerde akademisyen ve araştırmacı olarak görev yapar.
Program Çıktıları
PÇ1: Matematik, Fen Bilimleri ve Orman Mühendisliği disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlarda elde edilen kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ2: Orman Mühendisliği alanındaki karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, yorumlama ve formüle etme; bu problemlerin çözümüne yönelik uygun analiz ve modelleme yöntemlerine karar verme ve uygulama becerisi.
PÇ3: Karmaşık orman ekosistemlerini ve süreçlerini, gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, amaçlanan ürün ve hizmetleri karşılayacak ve geliştirecek şekilde planlama becerisi; bu amaçla uygun modern tasarım ve planlama yöntemlerini seçme ve kullanma becerisi.
PÇ4: Orman Mühendisliği alanında karşılaşılan karmaşık mühendislik problemlerinin analiz edilmesi ve çözümü için uygun modern teknik ve cihazları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ5: Orman Mühendisliği alanında karşılaşılan karmaşık mühendislik problemlerini veya disipline özgü araştırma konularını tasarlama, arazi çalışması yapma, deney yapma, veri toplama, verileri analiz etme ve arşivleme, ve sonuçları yorumlama becerisi.
PÇ6: Alanında ve farklı disiplinlerde yapılan çalışmalarda gerek bireysel olarak gerekse takım halinde etkin biçimde çalışabilme becerisi.
PÇ7: Alanında sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; alanında etkin tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, ve yazılı olan raporları anlama, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılabilir talimat alma ve verme becerisi.
PÇ8: Yaşam boyu öğrenmenin önemi konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli geliştirme becerisi.
PÇ9: Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci ve orman mühendisliği uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ10: Alanıyla ilgili proje yönetimi, risk yönetimi, girişimcilik ve yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ11: Orman Mühendisliği alanında yapılan uygulamaların küresel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre, ekonomi ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
Kazanılan Derece
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve mesleki stajı ile hazırladığı staj raporundan geçer not alan öğrencilere ORMAN MÜHENDİSLİĞİ alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
“Öğrencilerin kayıt kabul, sınav ve değerlendirme işlemleri Yüksek Öğrenim Kanuna ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan Yüksek Öğretim Kurulu kararlarına ve yönetmeliklerine göre yapılmaktadır.
Kastamonu Üniversitesinde kayıt kabul işlemleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, yönetmelik ve yönergelere ilişkin bilgiye, https://oidb.kastamonu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
Orta öğretimden yüksek öğretime geçiş sınavı "Yükseköğretim Kurumları Sınavı" (YKS) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir. YKS sınavı; Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki oturumdan oluşmakta olup yükseköğretime geçiş için yeterliliği ölçen bir sınavdır. Orman Mühendisliği bölümü sayısal ağırlıklı puan türüne göre aday yerleştirmekte olup yeterli sayısal puana sahip öğrenciler bu programda öğrenim görmeye hak kazanmaktadırlar.
Lisansüstü Eğitime Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylardan gerekli şartları taşıyanlar lisansüstü eğitim almaya hak kazanır. Programa ait lisansüstü eğitim hizmetleri Kastamonu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülmektedir. Lisansüstü programlarla ilgili gerekli şartlar, kayıt süreci ve detaylı bilgi için enstitünün sayfasını (https://fbe.kastamonu.edu.tr/index.php) ziyaret edebilirsiniz.
Mezuniyet Koşulları
Lisans öğrenimi aşamasında 8 yarıyıllık bir öğrenim sonunda öğrenciye Orman Mühendisliği Lisans Diploması ile "Orman Mühendisi" ünvanı verilir. Bu süre içerisinde öğrenciye mesleğini yakından tanıtmak amacıyla toplamda 40 iş günü staj çalışması yaptırılır. Öğrenim yapan öğrencilere bu öğrenimlerini tamamlamak için tanınan azami süre yedi yıldır. Öğrenciler mezun olabilmek için 4.0 üzerinden en az 2.0 mezuniyet ortalamasına sahip olmak zorundadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunlarımız başta Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Orman Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve kısmen diğer kamu kurumlarında görev alabilmektedirler. Bunun yanında kendini iyi yetiştiren mezunlarımız birçok özel sektöre bağlı konuları ile ilgili birimlerde çalışabilecekleri gibi, serbest mühendislik büroları açarak, bilirkişilikler, çevre düzenleme, fidan yetiştirme, fidanlık tekniği, etüt-proje hazırlama ve uygulama, planlama ve üretim, erozyonla mücadele, sel ve çığ kontrolü, havza amenajmanı, entegre havza ıslahı, kırsal kalkınma gibi konularda faaliyet sürdürebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin derslerde gösterdikleri başarı yapılan sınavlarla ölçülüp değerlendirilir. Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev vb.) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Dönem içerisinde verilen notlar genel başarı notunun %40'ını, dönem sonu sınavı notu ise %60'ını oluşturur. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarılı olmuş sayılırlar. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler o yarıyıl sonuna kadar (DC) notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Bu sonuç, (DC+) olarak ifade edilir. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Kastamonu Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uygulanır. Güncel Bilgi için;
https://oidb.kastamonu.edu.tr/images/2021/mevzuat/Ön_Lisans_ve_Lisans_Eğitim-Öğretim_ve_Sınav_Yönetmeliği_-_14.07.2022.pdf
Laboratuvar dışındaki dersler için, dönem içinde bir ara sınav mecburi olup, diğeri yarıyıl içi çalışmaları şeklinde (ev ödevi, proje ve seminer gibi ) yapılır. Dönem sonunda da bir sınav yapılır. Teorik derslere %70, uygulama derslerine %80 devam zorunluluğu vardır.
Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve akreditasyon Derneği (ZİDEK), çeşitli disiplinlerdeki Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Fakülteleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Mühendisliği eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.
ZİDEK, 2011 yılında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Mühendisliği eğitimi veren fakültelerin bünyelerindeki farklı lisans programlarının akreditasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 7 kurucu üye ile kurulmuştur. Şu an derneğin üye sayısı 46’dır.
ZİDEK hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


YÖK AKADEMİK

YÖK AKADEMİK
































Bütün Haberler

Fakültemizde "Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması” Eğitimi Gerçekleştirildi

Ülkemiz Ormanlarının Sertifikasyonu İçin Bir Adım Daha

Fakültemiz Akademisyeninin TÜBİTAK Başarısı

TMMOB Orman Mühendisleri Odası, Batı Karadeniz Şubesi’nden Fakültede Dereceye Giren Öğrencilerimize Ödül Verildi

Fakültemiz Öğrencileri ve Akademisyenleri Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde

Türkiye Ormancılar Derneği Prof. Dr. Uçkun GERAY Ödülleri Fakültemizde Öğrencilerimize Takdim Edildi

Fakültemizde Dereceye Giren Öğrencilerimize Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi

Orman Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinden Bursa, Bilecik ve Yalova Bölgesine Teknik Gezi

Öğretim Üyemiz Tübitak Projesinde Eğitmen Olarak Görev Aldı

Dr. Öğr. Üyesi Özkan EVCİN 2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyonuna Katılmıştır

Fakültemiz Personeller Arası Basketbol Turnuvasında 3. Olmuştur

Fakültemiz Akademisyenlerinin TÜBİTAK 2237-A Programı Kapsamında 3 Projesi Kabul Edildi

Erasmus Kapsamında "Latvia University of Life Sciences and Technologies (LBTU)" Ziyaret Edildi

Doç. Dr. Bahadır Çağrı BAYRAM Erasmus Ders Verme Hareketliliği Kapsamında “Warsaw University of Life Sciences Poland”ı Ziyaret Etti

Zvolen Teknik Üniversitesi'nden Fakültemize Ziyaret

Fakültemizin Önemli TÜBİTAK 2237-A “Deprem Özel Çağrısı” Başarısı: 3 Proje Kabul Edildi

İspanya'nın Huelva Üniversitesi' nden Prof. Dr. Pablo Hidalgo Fernandez Fakültemizi Ziyaret Etti

Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunları ile Toplantı Yapıldı

Üniversitemiz Erasmus Akademik Personel Hareketliliği Kapsamında Dr. Öğr Üyesi Çiğdem ÖZER GENÇ "Czech University of Life Sciences Prague" Üniversitesini Ziyaret Etti

Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Katılımıyla Kolçam Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Çevrimiçi Toplantı Gerçekleştirildi

Kurucaören Ortaokulu, Fakültemizi Ziyaret Etmiştir.

Fakültemizdeki Erasmus Öğrencileri İle Arazi Çalışması Gerçekleştirildi

TÜBİTAK-NASRI İkili İşbirliği Ziyareti

Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileriyle Bitirme Çalışması ve Proje II Dersleri Kapsamında Online Toplantı Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından talep edilen Kurum Eğitim Çalıştayı, 7 Nisan 2023 tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir

Fakültemiz Tübitak 2209-A Kapsamında Desteklenen Projeleri İle 1. Sırada Yer Aldı

Ali Fuat Darende İlkokulu Fakültemizi Ziyaret Etti

Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Toki İlkokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti

Tübitak 2237 - A Projemiz Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemizin İhtisas Sahasında Bir AB Projesi Daha Desteklenmeye Hak Kazandı

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanımızdan TRT Haber'e Röportaj

Fakültemiz Akademisyeninin TÜBİTAK Başarısı

“Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Ulusal Ahşap Oyun ve Oyuncak Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Fakültemiz Akademisyeninin TÜBİTAK 2237- A Başarısı

TÜBİTAK Projelerinde Bir Başarı Daha

Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri İle Samatlar Orman İşletme Müdürlüğüne ve İhsangazi Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.' ye Ziyaret Gerçekleştirildi

Yurtdışından Gelen Misafirlerimiz ve Kastamonu Bilim Sanat Merkezi “From Stem to Steam” Projesi Kapsamında Fakültemizi Ziyaret Etmiştir

Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencileriyle Birlikte Karadere Orman İşletme Müdürlüğü Orman Deposu Ziyareti

Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti.

TÜBİTAK'tan Öğretim Üyelerimize Bir Destek Daha

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi TOPAL Fakültemizi Ziyaret Etti

Üniversitemizde "Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı" Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kampüsünde Türkiye Haritası ve Türk Bayrağı Figürü Oluşturulması için 40 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Fakültemize ERASMUS+ ders verme hareketliliği kapsamında Polonya, Varşova “Warsaw University of Life Science SGGW” Üniversitesinden Dr. Pawel Czarniak 7-11 Kasım 2022 tarihleri arasında ziyarette bulundu.

Fakültemiz Orman ve Ekosistem Zirvesi-Fuarına Katıldı

Fakültemiz öğretim üyesi Kastamonu Teknokent’te Vocathlon University Temel Girişimcilik Kampında mentor olarak görev yapmıştır.

Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

TÜBİTAK 2209-A Projelerinde Başarı

Öğretim üyemiz Tübitak 2237 A Projesinde Eğitmen olarak görev almıştır.

Bölüm Başkanımız, Av Turizmi ve Avlanma Modeli Belirleme Çalıştayı'na Katılmıştır.

Fakültemiz Milli Ağaçlandırma Günü’ne iştirak etmiştir.

Öğretim Üyemiz Orman Okulu Projesinde Eğitmen olarak görev almıştır.

Doktora Tez Savunması – Mustafa ÖNCEL

Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÖZTÜRK PULATOĞLU TUBİTAK 4004 projesinde eğitmen olarak görev almıştır.

Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Kuş Gözleminde

Orman Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimiz Daday Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Çamkonak Orman İşletme Şefliğinde

Sayın Rektörümüz ve Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fakültemizi Ziyaret Etti

Orman Fakültesi Kastamonu Bilim Şenliği'nde

Fakültemizin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

2022-2023 Akademik Yılında Fakültemize Yeni Gelen 1. Sınıf Öğrencilerimize Oryantasyon Programı Yapıldı

Orman Mühendisliği Son Sınıf Öğrencilerimiz Subaşı Orman Deposunda

‘Bitki Sistematiğinde Bilimsel Bitki Ressamlığı’ Projesi Başarı ile Tamamlandı

İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi Projesi Tamamlandı

Fakültemizi Kazanan Öğrencilerin Dikkatine!

Fakültemizin Düzenlemiş Olduğu Summer School Etkinliği Sona Erdi

Fakültemiz Öğretim Elemanlarının Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Fakültemizin Düzenlemiş Olduğu Summer School Etkinliği Başlamıştır.

1. Orman Oyunları Olimpiyatında Fakültemiz Öğrencileri 3. Oldu

Üniversitemizin İhtisaslaşma Sahasındaki Uluslararası Çalışmasına TÜBİTAK’tan Destek

Fakültemiz İdari Personeline Veda

Fakültemizden TÜBİTAK Projelerinde Yeni Bir Başarı Daha

Orman Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencileri Kaswood Endüstriyel Orman Ürünleri, Doğan Palet Orman Ürünleri ve Derya Mobilya fabrikalarına teknik gezi düzenlenmiştir.

Fakültemizin TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Kapsamında Projesi Kabul Edildi

International Summer School

Sürdürülebilir, Doğa İle Uyumlu, Daha Temiz, Daha Yeşil Yaşam

Temiz Çevre & Dinamik Yaşam Etkinliği

Orman Mühendisliği Bölümü Teknik Gezi Ekibi Bolu’da…

DOĞADA ÖĞRENİYORUM

Öğrencimiz 2022 Bahar Şenlikleri Satranç Turnuvasında Birinci Oldu.

TÜBİTAK 2209-A Kapsamında 27 Projemiz Kabul Edildi.

Fakültemiz Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazanmıştır.

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi öğrencileri fakültemizi ziyaret etti.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Türkiye Av ve Yaban Hayatı Bilim Kurulu’na Seçildi

Öğretim Üyemiz Macaristan Sopron Üniversitesinde Ders Vermiştir

Orman Yangınlarıyla Mücadele Teknik Gezisi

Fakültemiz Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağrı OLGUN, COST Programı’nın aksiyonuna Çalışma Grubu Üyesi olarak atanmıştır.

Geleceğin Mühendislerine Okullarda Orman Projesi Kapsamında Orman ve Biyoçeşitlilik Eğitimi Verildi

Tema Koleji Okul Öncesi Öğrencilerinden Fakültemizi Ziyaret

"İŞKUR KAMPÜSTE” adlı seminer gerçekleştirildi.

İŞKUR Kampüste

Öğretim Üyemiz 2 adet Tubitak projesinde Eğitmenlik yapmıştır.

Bahçeşehir Koleji Anaokulu Öğrencilerinden Fakültemizi Ziyaret

Her Çocuk Bir Fidan

Fakültemiz Öğrencilerine 5531 Sayılı Kanun İle İlgili Seminer Verildi

5531 Sayılı Meslek Kanunu Kapsamında Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği

AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar
Bütün Duyurular
Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı
Fakültemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programları
TÜBİTAK 2237-A Kapsamında "Sismik Verilerin Ölçülmesi ve İletilmesi"
Fakültemize Yeni Kayıt Yaptıracak Olan Öğrencilerin Dikkatine!
"Üniversite Öğrencileri İçin İhtisas Odağında TÜBİTAK 2209 Projelerinin Niteliğinin Arttırılması Eğitimi" Konulu Eğitim
Lisansüstü Öğrencilere Yönelik "Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması" Konulu Eğitim
TÜBİTAK 2237–A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında "Afet Akademisi''
Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin C1 Seviyesinde Türkçe Yeterlilik Sınavı
Deprem Verilerine Dayalı Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimi
Kamu Diplomasisi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuruları
Fen Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları Başvuru Takvimi
Tek Ders Sınavı Hakkında
K.Ü. Orman Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programları
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu
Orman Oyunları Olimpiyatları
Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri için Proje II ve Bitirme Çalışması Dersi Sunum Programı
K.Ü. Orman Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu Sınav Programları
Türkiye Ormancılar Derneği Orman Oyunları Olimpiyatları İle İlgili Toplantı Yapılacaktır
Fakültemiz 2022-2023 Bahar Dönemi Mazeret Sınav Programları
Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine!
Fakültemiz 2022-2023 Bahar Dönemi Ara Sınav Programları
TalenTree 2023 Ideathon’la Geliyor!
03 Nisan 2023 Tarihinden İtibaren Eğitim-Öğretim Süreçlerinin Yürütülmesi Hakkında
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği İçin Başvuru İlanı
Çanakkale Muharebeleri Paneli
Fakültemiz 2022-2023 Bahar Dönemi Ders Programları
Uzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme Toplantısına Katılamayan Öğrencilerimizin Dikkatine
Orman Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Veri Bilimi Eğitimi
I. Ulusal Çeviribilim Öğrenci Çalıştayı
Göç, Diaspora ve Avrupa Öğrenci Kongresi
5. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması
Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama Esasları
Mezun durumunda olan öğrencilerimizin +1 derse müracaatları Hakkında
Orman Mühendisliği Bölümü Tek Ders Sınav Programı
2022-2023 GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI
Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika Programı
6. Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması
Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri
Orman Fakültesi 2022-2023 Güz Dönemi Final Sınav Programları
Uluslararası Öğrenci Kongresi
2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları
Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi
Staj Bilgilendirme Toplantısı
2023 Lisansüstü Tez Desteği Programı Hakkında
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Orman Fakültesi Yaz Dönemi Staj Takvimi
Ulusal Staj Programı kapsamında 2023 yılı başvuruları başladı!
Genç Türkiye Forumu Hk.
Girişimcilik Maratonu 2022
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Mazeret Sınav Takvimi
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi Orman Mühendisliği Bölümü mazeret sınavları hakkında
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi
2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuru İlanı
Yüzme Kursu
Mazeret Sınavı Hk.
ERASMUS+ Staj Hareketliliği Başvuru İlanı
Fark Yaratanlar Programı Başvurusu
Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF)
Uluslararası Öğrenci Kongresi
İstanbul Üniversitesi Mezun Memnuniyet Anketi
Orman Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programları
Ulusal Staj Programı Ulusal Staj Programının 2023 yılı başvuruları
Öğrenci kimlik kartları hakkında
Kütüphane Kullanıcı Eğitimi
Kastamonu Üniversitesi Önlisans/Lisans Öğrencilerinin Çevre Bilinci Düzeylerinin İncelenmesi
Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu (DIGIATHON2022)
Avrupa Atık Azaltım Haftası
Üniversite Öğrencilerinin İnternet Bağımlılığı Düzeylerinin Araştırılması
Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Eğitmenlik Başvurusu
Zorunlu Yabancı Dil ( İngilizce) Dersleri Muafiyet Sınavı
"İSAM Kütüphanesi Koleksiyon ve Veri Tabanlarının Bilimsel Araştırmalara Yönelik Olarak Sağladığı Katkılar" başlıklı Tanıtım ve Söyleşi Programı
Erasmus Ögrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Duyurusu
Cep Kütüphanem Uygulaması Hakkında
Orman Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programları (04.10.2022)
YDS - YÖKDİL (İngilizce) Hazırlık kursu
YAPAY ZEKA VE VERİ BİLİMİ:MAKİNA ÖĞRENMESİ ALGORİTMALARI kursu
26. Dönem Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı
C1 seviyesinde Türkçe Yeterlik Sınavı
Çift Anadal Başvuru Sonuçları
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında Öğrenim Görmek İsteyen Öğrencilerin Dikkatine
2022-2023 KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI
Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) Hakkında
7417 SAYILI AF KANUNU HAKKINDA DUYURU
"İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi" Proje Başvurusu
Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Lisansüstü Programları Öğrenci Alımı
2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ
Orman Mühendisliği Bölümü 2021-2022 Tek Ders Sınav Programı
Aklıma Bir Fikir Geldi-XII Yarışma Duyurusu
Staj Defteri Hakkında Duyuru
Orman Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programları (28.06.2022)
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu
Ortak Seçmeli Dersler Final Sınav Programları
Milli İrademizin Temsili, Bayrağımız Temalı Fotoğraf Yarışması
"Akdeniz Sounds" Uluslararası Müzik Festivali
Adı Soyadı | Telefon | Mail Adresi |
---|---|---|
Prof. Dr. Erol AKKUZU (Bölüm Başkanı) | 0366 280 17 76 | eakkuzu@kastamonu.edu.tr |
Dr. Öğr. Üyesi Mertcan KARADENİZ (Bölüm Başkan Yardımcısı) | 0366 280 17 28 | mkaradeniz@kastamonu.edu.tr |
Rahşan EKİM VURDU (Öğrenci İşleri) | 0366 280 17 16
| rekim@kastamonu.edu.tr |