Fakültemiz Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümümüz ve Veterinerlik Fakültesi Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Öğrenci Topluluğu İşbirliğiyle Çalıştay Yapıldı

20.03.2024

15.03.2024 tarihinde Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde Fakültemiz Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümümüz ve Veterinerlik Fakültesi Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özkan EVCİN “ Yaban Hayatı Yönetimine Genel Bir Bakış” konulu sunumu ile konuşmacı olarak yer almıştır. WWF-Türkiye Yaban Hayatı Danışmanı Veteriner Hekim Dr. Ahmet Emre KÜTÜKÇÜ “Yaban Hayvanlarına İlkyardım ve Rehabilitasyon” konulu sunumunu gerçekleştirmiş ve sonrasında Yabani Hayvan Yakalama tekniklerini uygulamalı olarak göstermiştir. Çalıştayın ikinci günü olan 16.03.2024 tarihinde Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda gerçekleştirilen arazi uygulamasında ise doğa yürüyüşünün ardından yaban hayvanlarının doğrudan ve dolaylı gözlem yöntemleriyle izlenmesi ve fotokapanlar üzerine uygulamalı olarak workshop gerçekleştirilmiştir. Sahada yaban hayvanlarına ait iz ve dışkıların tespit edilmesi, tanınması ve fotokapan yöntemiyle izlenmesi üzerine Dr. Öğr. Üyesi Özkan EVCİN ve Veteriner Hekim Dr. Ahmet Emre KÜTÜKÇÜ tarafından bilgilendirmeler yapılmıştır. Arazi uygulaması sırasında bizlere eşlik eden ve katkı sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı X. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu Şubesi personellerine ve araç desteği için üniversitemize teşekkür ederiz.