Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu Başarıyla Yürütülmüştür

12.03.2024

Tübitak BİDEB 2237–A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özkan EVCİN’in yürütücülüğünde 04-08 Mart 2024 tarihleri arasında yürütülen “İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu” başarıyla sonlandırılmıştır. Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversitelerin doğa bilimleri alanında çalışan araştırmacıları ve bu konuya meraklı olan lisans ve lisansüstü öğrenciler ile doğa bilimlerinin çeşitli dallarında uzmanlaşmış öğretim üyelerini bir araya getirmek suretiyle genç araştırmacılara orman ekosistemleri ve iklim değişikliğinin bu ekosistemlere olan etkilerine dair güncel bilgiyi aktarmayı amaçlayan proje Kütahya ili Tavşanlı ilçesi Göbel Termal Tesislerinde gerçekleştirilmiştir. 
Projeye Eğitmen olarak Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesinden Doç. Dr. Yasin ÜNAL, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesinden Prof. Dr. Akif KETEN, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bayramiç MYO’dan Doç. Dr. Akın KIRAÇ, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden Doç. Dr. Hakan KARAARDIÇ ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO’dan Serkan ÖZDEMİR katılım sağlarken Üniversitemizden ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK, Orman Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Erol AKKUZU, Doç. Dr. Miraç AYDIN, Dr. Öğr. Üyesi Kerim GÜNEY, Dr. Öğr. Üyesi Alper BULUT, Dr. Öğr. Üyesi Mertcan KARADENİZ, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah UGIŞ ve Araç Rafet Vergili MYO’dan Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Ali ÇELİK katılım sağlamıştır. Yardımcı Personel olarak fakültemizden Arş. Gör. Büşra KALLECİ ve Doktora Öğrencisi Göktuğ UZUN ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Doktora Öğrencisi Mevlüt ZENBİLCİ yer almıştır.

Proje kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimler yürütülmüş ve sertifika töreni ile son bulmuştur. Bu bağlamda projeye destek veren Tübitak’a ve Üniversitemize teşekkürlerimizi sunarız.