Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Ormancılık Uygulamaları-II Dersi 4. Haftasında Gölköy Fidanlık Şefliğinde Gerçekleştirildi

14.03.2024

Ormancılık uygulamaları-II dersi kapsamında 13.03.2024 tarihinde Orman Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencileri ve Fakülte öğretim elemanları ile birlikte Gölköy Orman fidanlık şefliği ziyaret edildi. Program, Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sabri ÜNAL tarafından fidanlık salonunda “Fidanlık Zararlıları ve Fidanlıkta Zararlı Yönetimi” konulu powerpoint sunumla öğrencilere bilgilendirme yapılmasıyla başladı.

Daha sonra alana çıkılarak tohum ekiminden fidan sökümüne kadar kullanılan Fidanlık mekanizasyonu ve ekipmanları uygulamalı olarak Kastamonu Orman Fidanlık Müdürlüğü Orman Fidanlık Müdürü Mustafa Levent TEROĞLU, Müdür yardımcısı Gonca ŞENTÜRK ve Gölköy Fidanlık şefi Esra SARIALİOĞLU ile derse katılan öğretim üyeleri Silvikültür Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin AYAN, Orman İnşaatı ve Transportu Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sadık ÇAĞLAR, ve Orman Botaniği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÖZTÜRK PULATOĞLU   tarafından anlatılarak gösterildi.

Fidanlık alanında refakat ederek bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Gölköy fidanlık personeline ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.